Kamermuziek Hengelo, WaterstaatskerkKamermuziek Hengelo
Waterstaatskerk, Deldenerstraat 20, Hengelo

Secretariaat
Han Paus
Dr. Martin Luther Kingstraat 35, 7557 LT Hengelo
e-mail:info@kamermuziek-hengelo.nl
Jaarlijks organiseert de stichting zeven klassieke concerten. De Waterstaatskerk heeft voor kamermuziek een prachtige akoestiek. Alle hieronder genoemde concerten worden op zondag gehouden, beginnen om 16.00 uur en hebben na ca. drie kwartier een pauze.


Kaarten bestellen? Dat kan via https://www.schouwburghengelo.nl/informatie/series-danspas/serie-kamermuziek/ en bij de kassa van de schouwburg, tel. (074) 255 67 89 of aan de zaal vanaf één uur voor aanvang van het concert. Losse kaarten: € 17,- .
Jeugd tot 18 jaar krijgt toegang tegen betaling van € 1,-. Een abonnement op alle concerten kost slechts € 90,-

14 oktober 2018 Wsk 16:00 u. Koning, keizerr, admiraal Ensemble de Nootzaak
Ensemble de Nootzaak brengt kamermuziek met een afwisselend en divers karakter en wil daarmee muziek en cultuur ‘aan de man brengen’. Naast werken voor het volledige kwintet komen kwartetten, trio’s en duo’s aan bod. Hun gedeelde passie voor kamermuziek en het inspireren van iedere luisteraar, ongeacht leeftijd en muzikale achtergrond, vormen voor de musici de grote drijfveren voor hun samenspel. Het ensemble bestaat uit Wouter Munsterman, piano Niels Pol, hobo Thijs Zomer, klarinet Henk Veldt, hoorn Suzanne van Berkum, fagot. Naast hun werkzaamheden als docerende en uitvoerende (orkest-)musici, leggen zij zich met veel plezier toe op het spelen van kamermuziek. Op het programma staat werk van o.a. Rimsky-Korsakov, Glinka, Reinecke, Lully en Mozart

18 oktober 2018 Schouwburg 20:30 uur Ikarai Muhammad, een legende komt tot leven
In een boksring, en met audiofragmenten van The Rumble in the Jungle en Ali's wervelende speeches schetst Ikarai het verhaal van bokslegende Muhammad Ali.
Het epische gevecht tussen Muhammad Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Zaïre (nu Congo), the Rumble in the Jungle, leent zich perfect voor een muziekscore: ritmisch, sierlijk maar met rake klappen in een spannend gevecht tussen klassiek en jazz.
Het ensemble Ikarai bespeelt viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, mengt de werelden van compositie en improvisatie tot een soundscape: als een film voor de geest.

11 november 2018 Wsk 16:00 u Nino Gvetadze Pianorecital
10 jaar geleden brak Nino Gvetadze door met het winnen van de tweede prijs en de publieksonderscheiding tijdens de Internationale Frans Liszt Piano Competitie. Augustus 2017 speelde zij met het Brodsky Quartet op het Prinsengrachtconcert. Alom geroemd om haar briljante, poëtische en fantasierijke spel gebracht met inzicht in de partituur en een sterk gevoel voor timbre en kleur trekt zij over de hele wereld volle zalen. Nadat Nino In Tbilisi (Georgië) haar conservatorium studie had afgerond kwam zij naar Amsterdam om daar verder te studeren bij Paul Komen en Jan Wijn. Ze bracht inmiddels diverse cd’s uit met werk van o.a. Rachmaninoff, Moussorgsky, Liszt, Debussy en Chopin.
In Hengelo speelt ze werk van Debussy, Prokofiev, Chopin en Schumann

21 november 2018 Schouwburg 20:00 uur Nani - innemend en exotisch Noam Vazana
Ze speelde op prestigieuze festivals als North Sea Jazz, Music Meeting en Jazzahead, had een bestseller op iTunes en de Volkskrant noemde het bezoeken van haar show ‘een must’: het gaat Ladino zangeres Noam Vazana voor de wind. Onlangs won ze ook nog de Sephardic Music Award van het International Jewish Music Festival. Met haar nieuwste formatie ‘Nani’ presenteert ze nu het album Andalusian Brew met een lange tournee door de VS, Canada en Europa. Nani een ‘progressief Ladino-ensemble’ dat de Sefardische, Arabische, Noord-Afrikaanse muziek en jazz vermengt op een warme en hedendaagse manier. Met een instrumentatie van gitaren, ud, ewi (electronic wind instrument), elektronica en Vazana’s hypnotiserende stem is Nani een frisse bries in het Ladino-landschap.
9 december 2018 Wsk 16:00 u. Alexander Warenberg cello Jong en verrassend talent
Alexander heeft gespeeld op festivals als het Internationale Kamermuziekfestival in Utrecht, het Grachtenfestival in Amsterdam, het Festival Bad Ragaz in Zwitserland, de Cello Biënnale in Amsterdam en het Festival Wonderfeel. Begeleid door Yang Yang Cai brengt deze nog jonge, zeer getalenteerde cellist het volgende programma: Schumann Adagio Allegro, Schubert Arpegionne en Enescu Sonate No. 1. 
Yang Yang Cai won in 2013 de tweede prijs van het Prinses Christina Concours. Afgeloen jaar volgde zij een masterclass bij Klaus Hellwig. Sinds 2014 is Yang Yang verbonden aan de Piano Academy van het Piano Duo Festival Amsterdam. 

13 januari 2019 Wsk 16:00 u. Beethoven, Ella (cello) en Nicholas (piano) van Poucke
De familie Van Poucke is een zeer muzikale familie, geen wonder dat Ella en Nicholas, hoewel nog jong, meer dan nationale bekendheid genieten. Ella was in ’13-’14 ‘Dutch Rising Star’, en in augustus 2017was ze ‘artist in residence’ bij het NJO. Ze speelde met vele orkesten studeerde met grootheden als Andras Schiff, Menahem Pressler, Mischa Maisky, Anner Bijlsma en het Emerson Quartet. Nicholas heeft een niet minder boeiende scholing achter de rug: hij studeerde o.a. bij David Kuyken en Jan Wijn, volgde masterclasses bij Perahia, Ax, Jao Pires, was vaak te gast bij het Young Performers Festival in California. Met zijn concerten trok hij belangstelling in heel Europa. Dit concert is deel van een tweeluik: zondag 21 januari spelen beiden in Almelo het tweede deel van het Beethovenprogramma. In Hengelo staan op het programma sonate 5, 4 en 3.

10 februari 2019 WSK 16:00U. Larissa Groeneveld cello en Ivo Janssen piano
Haar opleiding volgde Larissa Groeneveld aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Dmitri Ferschtman, waar zij in 1990 met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Zij zette haar studie voort bij Natalia Gutman aan de Hochschule für Musik in Stuttgart, en volgde lessen bij onder anderen Mstislav Rostropovich, Daniel Shafran en Yo Yo Ma.
“Larissa Groeneveld, onthoud die naam’, schreef Le Figaro in 1995, ze speelt over de hele wereld.
In de loop der jaren heeft Larissa Groeneveld vaste ensembles gevormd, met pianist Frank van de Laar, het Osiris Trio en met harpiste Gwyneth Wentink. Vandaag treedt zij op met Ivo Janssen. Sinds zijn debuut in het Concertgebouw in 1988 treedt Ivo Janssen regelmatig op in Nederland, en ook in Duitsland, Frankrijk, Italië, Australië en de VS. Onder vele anderen speelde hij samen met Heinrich Schiff, Janine Jansen, Han de Vries en Charlotte Margiono. Bereidt u voor op een prachtig concert.

10 maart 2019 Wsk 16:00 u. Misia, Parijs begin 20ste eeuw Revue Blanche
Met een uitgelezen muziekselectie en een narratieve soundtrack worden echte en fictieve verhaallijnen verweven tot een unieke kroniek, waarin de realiteit vaak vreemder blijkt dan fictie. In Misia, een muzikale vertelling rond het leven van Misia Sert (1872-1950): de koningin van de Parijse salons, staat het pure luisteren naar muziek, klank en verhaal centraal, ontdaan van opsmuk of visuele afleiding. Deze historische momentopname overstijgt de anekdotiek en confronteert de grote thema’s in kleine verhalen van toen met het heden. Met muziek van onder meer Duparc, Schmitt, Delage, Poulenc, Satie, Stravinsky, Hillemacher, Holmes en Ravel.

14 april 2019 Wsk 16:00 uur Een briljant trio André Kerver klarinet, Lucie Stépánova cello, Ksenia Kouzmenko piano
Voorjaar 2018 bracht het duo Stēpánová-Kouzmenko de prachtige cd ‘whispering leaves’ uit met werk van de Tsjechische componisten Janácek, Martinu en de zelden gehoorde Pálenícek. Voor dit concert wist André Kerver beide dames aan zich te binden. Dat maakt mooie combinaties mogelijk. Zo mogen we uitzien naar het klarinettrio’s van Brahms en Beethoven en een cello sonate van Martinu. Een mooie en innemende afsluiting van het kamermuziekseizoen.

Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte worden gehouden van extra activiteiten en concerten?
Ga dan naar de website www.kamermuziek-hengelo.nl of meldt u rechtstreeks aan voor de Nieuwsbrief van Kamermuziek Hengelo.

Abonnement
U bestelt het abonnement (slechts 90 euro voor 10 concerten) bij de schouwburg.
Kaarten/ abonnement vooraf via https://www.schouwburghengelo.nl/informatie/series-danspas/serie-kamermuziek/ en bij de kassa van de schouwburg, tel. (074) 255 67 89 of aan de zaal vanaf één uur voor aanvang van het concert. Losse kaarten: € 17,- .
Jeugd tot 18 jaar krijgt toegang tegen betaling van € 1,-.


Garderobe en een kop thee of koffie in de pauze zijn in de toegangsprijs begrepen evenals het programma en de toelichting.


This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.